Skip to main content

Digital Skills with AI for Teachers & Train the Trainer

V lete som mal príležitosť zúčastniť sa dvojtýždňovej Erasmus+ mobility v Zlíne, kde som absolvoval dva kurzy: „Digital Skills with AI for Teachers“ a „Train the Trainer“. Mobilita priniesla množstvo nových poznatkov a skúseností, ktoré ma obohatili a zároveň ponúkli príležitosť porovnať a zhodnotiť moje doterajšie znalosti a schopnosti. .

Digital Skills with AI for Teachers

Kurz zameraný na digitálne zručnosti v kontexte umelej inteligencie mal za cieľ vybaviť učiteľov nástrojmi a technikami, ktoré môžu efektívne využiť vo svojom vzdelávacom procese. Teoretická časť kurzu poskytla prehľad o tom, ako AI môže podporiť vyučovanie a učenie, čo považujem za veľmi zaujímavý a perspektívny prístup.

Praktická časť však pre mňa osobne nepriniesla výrazné nové informácie. Ako jeden z najmladších účastníkov som už ovládal väčšinu digitálnych zručností, ktoré boli predmetom kurzu. Napriek tomu som ocenil, že som mal možnosť precvičiť si svoje znalosti v rôznych kontextoch a situáciách, čo mi umožnilo lepšie pochopiť, ako ich efektívne komunikovať a implementovať v praxi.

Train the Trainer

Druhý kurz, „Train the Trainer“, bol zameraný na prípravu a rozvoj školiteľov. Tento kurz bol veľmi praktický a poskytol mi mnoho užitočných techník a nástrojov na zlepšenie mojich schopností. Najviac som ocenil diskusie s ostatnými účastníkmi, ktoré mi umožnili vidieť rôzne prístupy a techniky, ktoré môžu byť v praxi veľmi užitočné.

Štruktúra kurzu bola dobre premyslená a obsahoval rôzne praktické cvičenia, ktoré som mohol okamžite využiť vo svojom pracovnom prostredí. Taktiež som si uvedomil, aké dôležité je neustále sa vzdelávať a prispôsobovať sa novým trendom a technológiám.

Záverečné zhodnotenie a odporúčania

Celkovo môžem povedať, že dvojtýždňová mobilita v Zlíne bola pre mňa prínosom, aj keď nepožiadala významné rozšírenie mojich technických zručností. Najviac som ocenil možnosť stretnúť sa a vymieňať si skúsenosti s kolegami..

Pre moju organizáciu by som odporučil najmä „Train the Trainer“ kurz, ktorý považujem za veľmi prínosný pre každého, kto sa venuje vzdelávaniu a rozvoju ľudí. Kurz poskytuje praktické nástroje a techniky, ktoré môžu významne prispieť k zvýšeniu kvality školení a efektívnosti komunikácie.

Čo sa týka kurzu „Digital Skills with AI for Teachers“, odporúčal by som ho skôr pre tých, ktorí sú menej skúsení v digitálnych technológiách a chcú si rozšíriť svoje znalosti v oblasti umelej inteligencie a jej využitia vo vzdelávacom procese. Pre tých, ktorí už majú pokročilé digitálne zručnosti, by tento kurz nemusel priniesť výrazné nové informácie, avšak môže poslúžiť ako dobrá rekapitulácia a rozšírenie doterajších znalostí.

Financované Európskou úniou. Vyjadrené názory a postoje sú názormi a vyhláseniami autora(-ov) a nemusia nevyhnutne odrážať názory a stanoviská Európskej únie alebo SAAIC. Európska únia ani SAAIC za ne nepreberajú žiadnu zodpovednosť.

Ľuboš Gaľa
Jazyková škola VAGeS

30. august 2024

Podobné články

Náhľad k článku

Digital Skills with AI for Teachers & Train the Trainer

V lete som mal príležitosť zúčastniť sa dvojtýždňovej Erasmus+ mobility v Zlíne, kde som absolvov...
Náhľad k článku

Aplikácia Twine ako edukačná technológia

My učitelia často premýšľame o nových spôsoboch, ktoré by zaujali našich študentov a o nových met...
Náhľad k článku

Pre koho je jazykový koučing vhodný?

Dalo by sa povedať, že koučingový prístup je možné využívať vo výučbe cudzieho jazyka pre všetkýc...